We merken dat u een oude browser gebruikt

Gedateerde browsers kunnen veiligheidsrisico's inhouden voor uw computer. Om onze website op de beste manier te ervaren, gebruikt u beter één van onderstaande browsers.

Aanpak

Hoe gaan we te werk?

De presentatiespecialisten van SmartPresentations zorgen zowel met de verhaallijn, het design en de technische mogelijkheden van PowerPoint dat de presentatie boeiend is en overtuigt. Maar hoe je de presentatie brengt is bepalend voor de impact. Tijdens een coachingsessie gaan we door de presentatie en hoe deze het beste door jou gebracht wordt. De woorden, intonatie, bewegingen, ...  

SmartPresentations zorgt ervoor dat elk bedrijfs-, pitch, keynote of verkooppresentatie die doorslaggevend is voor jezelf of het bedrijf blijft plakken.

Onze aanpak
smartpresentations - storyline

Storyline

Een goed gestructureerd verhaal zorgt voor een duidelijke overdracht van de informatie. Dit wil zeggen, een goed verhaal is een combinatie van inhoud, overtuigingselementen en een goede structuur die rekening houdt met de aandachtspanne van het publiek.

smartpresentations - design

Design

Een sterk grafisch ontwerp zorgt ervoor dat de slides het verhaal sterk ondersteunen, en de grafische elementen helpen het publiek de boodschap beter te onthouden. Het design is uiteindelijk verantwoordelijk voor het minimaliseren van de "PowerPointiness" van een presentatie.

smartpresentations - PowerPoint

PowerPoint

PowerPoint is een programma met vele facetten en mogelijkheden. Als specialist heeft Smartpresentations een grondige kennis van PowerPoint in huis, en weet het de mogelijkheden (animaties, overgangen, interactiviteit, enz.) op een waardevolle manier toe te passen.

Stap 1: Informatie verzamelen

Voor we beginnen ontvangen we graag zoveel mogelijk materialen aangeleverd. Hoe meer hoe liever. Het geeft een beeld op de business en de manier waarop er gecommuniceerd wordt. Dit bestaat uit bestaande presentaties, brochures, logo, huisstijlrichtlijnen, beelden,...

Stap 2: Project setup

Nadat de offerte is goedgekeurd wordt meteen een projectteam samengesteld en wordt een grove planning bepaald. Als klant krijg je ook meteen toegang tot ons communicatieplatform Monday. Hierop is een duidelijk overzicht te zien van de projectstappen die volgen. Daarnaast is ook de status, timing en verantwoordelijke van deze projectfase zichtbaar. 

Stap 3: Kick-off meeting

Tijdens een twee uur durende kick-off meeting kijken we naar de vormelijk en inhoudelijke aspecten van de presentatie.

Vormelijk: Wat kan binnen de huisstijl en wat vinden jullie mooi? Waar moeten we rekening mee houden? 
Inhoudelijk: Wat is de doelstelling van de presentatie? Welke onderdelen moeten zeker in de presentatie komen? Hoe wordt de presentatie gebruikt? Wat missen we in bestaande presentaties?

Tijdens de kick-off meeting leggen we meteen samen de deadline vast. 

Stap 4: Storyboard

Op basis van de aangeleverde materialen en de kick-off meeting wordt in de vorm van een mindmap, de storyboard van de presentatie vastgelegd. Uiteraard is dit een eerste interpretatie en kunnen hier aanvullingen op gebeuren.

Stap 5: Designvoorstel

Met de huisstijlrichtlijnen in de hand maakt het designteam een voorstel voor het design van de presentatie. Enkele slides uit de storyboard worden voorgesteld en ook de navigatie wordt zichtbaar.

Stap 6: Goedkeuring

Pas na een goedkeuring op de storyboard en designvoorstel gaan we aan de slag om de volledige presentatie uit te werken. Feedback is belangrijk!

Stap 7: Presentatiedesign

Een dedicated presentatiedesigner werkt de eerste versie van de presentatie uit. Als we beschikken over de informatie die op de slides moet komen, dan wordt de slide volledig uitgewerkt. Indien we nog informatie ontbreken zal een blanco slide als placeholder worden ingevoegd.

Stap 8: Feedback verwerken

Met een handige online tool kunnen verschillende mensen tegelijk feedback geven op de ontwikkelde presentatie. Zo gaan we stap voor stap naar een overtuigend eindresultaat.

Stap 9: Oplevering en andere talen

Als na de nodige correctierondes de presentatie volledig voldoet aan de verwachtingen, wordt ze opgeleverd. Een finale versie wordt doorgestuurd. Na oplevering van de eerste versie beginnen we pas aan andere taalversies.

Stap 10: Opleiding

  1. Om de interactiviteit in de presentatie goed en efficiënt te gebruiken, is het noodzakelijk om te weten hoe de navigatie werkt en waar alle content geplaatst is. Hoe beter de structuur van de presentatie gekend is, hoe beter ermee gewerkt kan worden. Tijdens een opleiding van ongeveer 2 uur wordt de structuur en de werking van de presentatie aan de gebruikers voorgesteld.
  2. Beheer en aanpassingen van de presentatie kunnen door een service contract door SmartPresentations worden uitgevoerd. Zo is de presentatie altijd up-to-date. Mocht dit intern moeten gebeuren dan voorzien we daarvoor een opleiding.