We merken dat u een oude browser gebruikt

Gedateerde browsers kunnen veiligheidsrisico's inhouden voor uw computer. Om onze website op de beste manier te ervaren, gebruikt u beter één van onderstaande browsers.

Bedrijfspresentatie

De bedrijfspresentatie of corporate presentatie is de (PowerPoint) presentatie waarmee je bedrijf aan de buitenwereld voor de eerste keer wordt voorgesteld. Dat maakt van de bedrijfspresentatie dus een belangrijke presentatie waar goed over nagedacht moet worden. Presentaties om het bedrijf voor te stellen worden vaak intern in elkaar geknutseld, dan gaat hét belangrijke moment verloren. Het is echter belangrijk om bij een eerste voorstelling met een professionele presentatie van het bedrijf te komen. Om een goed eerste indruk te maken maar ook om een duidelijk verhaal te brengen.

De bedrijfspresentatie moet volgende onderdelen bevatten: eigenheid van het bedrijf (bedrijfs DNA of wat het bedrijf uniek maakt), visie en ambitie op de toekomst, structuur, facts & figures en overzicht van producten / diensten die worden aangeboden. Op dit laatste punt verschilt de bedrijfspresentatie van de verkooppresentatie de dieper ingaat op de producten en / of diensten.

In deze blogpost lees je meer over de inhoudelijke opbouw van deze presentatie.

Klik hier om voorbeeld van een bedrijfspresentatie te downloaden. Bekijk ook de gerealiseerde voorbeelden van Syndus, Sioen Industries, Salar en bpost. Lees tevens hoe Miek Naessens - CMO van Sioen Industries en  Chris Verleye - Gedelegeerd bestuurder van Salar de samenwerking met Smartpresentations ervaren hebben en de meerwaarde zagen om de bedrijfspresentatie extern te laten maken.

Stel op een krachtige en overtuigende manier je bedrijf voor.


Wanneer je een professionele bedrijfspresentatie laat maken door onze experts, zijn er drie stappen:

Verhaallijn

Tijdens een kick-off meeting kijken we naar de inhoud en doelstellingen van de presentatie.

Alle verzamelde informatie worden omgezet naar een overzichtelijke verhaallijn.

Designvoorstel

Op basis van de huisstijlrichtlijnen wordt een vertaling van ons designteam naar sterke en overtuigende slides gemaakt.

In het voorstel voorzien we varianten waaruit gekozen kan worden.

Uitwerking

Elke slide wordt uitgewerkt in PowerPoint op basis van de verhaallijn en het designvoorstel.

Interactiviteit wordt toegevoegd om de presentatie aan te passen aan verschillende doelgroepen.

Onze klanten