We merken dat u een oude browser gebruikt

Gedateerde browsers kunnen veiligheidsrisico's inhouden voor uw computer. Om onze website op de beste manier te ervaren, gebruikt u beter één van onderstaande browsers.

 • by: Harald
 • February 17th, 2021
 • Category: Online presenteren

Een online presentatie heeft 1 onderwerp, duurt 10 minuten en telt 20 slides.


Een online presentatie is kort, to-the-point, visueel en specifiek: 1 onderwerp, 10 minuten en 20 slides.

Een online presentatie is kort, to-the-point, visueel en specifiek: 1 onderwerp, 10 minuten en 20 slides.

We hebben intussen allemaal ervaren dat het veel lastiger is om aandachtig te blijven tijdens een online presentatie. Ongeacht het gebruikte platform en de aard van de presentatie. Bij het volgen van een online presentatie ligt de afleiding namelijk letterlijk naast je; e-mails die binnenkomen, social media checken of de kinderen die rondlopen in geval van thuiswerken.

Als we dus zelf ervaren dat het moeilijk is om aandachtig te blijven bij een online presentatie, dan moeten we er dus ook rekening mee houden als we zelf een presentatie online geven. Als je reputatie (of die van je bedrijf) ervan afhangt, heb je immers maar één kans om te slagen.

Speciaal voor deze online presentaties hebben we een specifieke aanpak en oplossing voor jouw volgende online pitch, verkoop, product of corporate voorstelling uitgewerkt: 1 onderwerp, 10 minuten presenteren met 20 slides

 • 1 onderwerp
  In een online presentatie is het belangrijk om niet te veel te willen vertellen. Je hebt maar een kort aandacht moment en dus moet je heel bewust kiezen welke boodschap je wenst te vertellen. Wees zo specifiek mogelijk in de boodschap die je brengt.
 • 10 minuten
  Bij een online presentatie is de aandachtspanne van je publiek niet zo lang en moet je dus erg to-the-point zijn. Na je presentatie heb je nog tijd om verder te discussiëren en dieper op zaken in te gaan maar doe dat dan zonder PowerPoint. 10-15 minuten is gebleken dat de maximale aandachtspanne is bij online publiek. Dan hebben ze een verandering nodig. Zorg dus dat je PowerPoint presentatie niet langer dan 10-15 minuten in beslag neemt en ga dan over naar een gesprek zonder presentatie.
 • 20 slides
  Het lijkt veel om 20 slides in 10-15 minuten te gebruiken maar het is belangrijk om erg visuele slides te gebruiken. Slides die niet overladen zijn met informatie en die je in een snelle afwisseling aan je publiek voorstelt.

Een vaste aanpak om tot de kern van de boodschap te komen en de PowerPoint te ontwikkelen, voor een vast bedrag zodat je steeds weet waar je aan toe bent.

Wil je er meer over vernemen? Neem snel contact met ons op zodat wij je onze online presentatie kunnen laten zien.