We merken dat u een oude browser gebruikt

Gedateerde browsers kunnen veiligheidsrisico's inhouden voor uw computer. Om onze website op de beste manier te ervaren, gebruikt u beter één van onderstaande browsers.

  • by: Harald
  • March 22nd, 2021
  • Category: Tips

Loop niet vast in de volgorde van je slides.


Laat de PowerPoint presentatie jouw enthousiasme niet wegnemen. Loop niet vast in de volgorde van je slides.

Laat de PowerPoint presentatie jouw enthousiasme niet wegnemen.
Loop niet vast in de volgorde van je slides.

Als we beginnen aan een nieuw presentatieproject stel ik steeds twee vragen aan de klant:

  1. Vertel me eens beknopt wat jullie precies doen en waarom jullie dat zo goed doen? (elevator pitch)
  2. Laat me eens de huidige presentatie zien en vertel hoe je deze voorstelt in een commercieel gesprek.

Op de eerste vraag krijg ik vaak een erg enthousiast en dynamisch verhaal. Een boeiend bedrijfsverhaal dat verteld wordt vanuit de passie en het enthousiasme voor het bedrijf en product. Maar dan wordt de PowerPoint erbij gehaald en krijg ik plots een heel ander verhaal en een krampachtige noodzaak om de slides van de presentatie te volgen. Deze begint vaak met de geschiedenis van het bedrijf en een opsomming van diensten en producten. Weg passie, weg enthousiasme.

De traditionele volgorde in de bedrijfspresentatie haalt vaak het enthousiasme en de presentatievreugde bij de presentator weg. Het voelt niet natuurlijk aan en we zitten vast in de slides. Door het gebruik van de PowerPoint kunnen we ons 'eigen' verhaal niet meer kwijt. De droge opsomming van feiten is toch ook niet de manier waarop je het bedrijfsverhaal aan een vriend zou vertellen op een zonnig terras?

Ook voor de toeschouwers is het enthousiaste en gepassioneerde verhaal veel boeiender om naar te luisteren dan de saaie opsomming van feiten. Het enthousiaste verhaal is veel geloofwaardiger, komt oprecht binnen en zal dus beter onthouden worden.

Zorg er dus voor dat de presentatie jouw verhaal volgt. Vertel je verhaal met passie en enthousiasme en zorg dat de slides ondersteunend zijn aan dat verhaal. En vooral niet andersom.

Iedereen kan een PowerPoint maken. Maar als je reputatie op het spel staat dan laat je dat beter aan experts over. 
Wil je meer weten over hoe jouw verhaal en de PowerPoint elkaar kunnen Helpen? Stuur me snel een e-mail.