We merken dat u een oude browser gebruikt

Gedateerde browsers kunnen veiligheidsrisico's inhouden voor uw computer. Om onze website op de beste manier te ervaren, gebruikt u beter één van onderstaande browsers.

  • by: Lieselot
  • February 26th, 2019
  • Category: Tips

Iconen gebruiken in je PowerPointpresentatie


Het gebruik van grafische iconen in een presentatie maken het geheel veel boeiender om naar te kijken. Ze zorgen ervoor dat het geheel meer beeldend wordt en je verhaal dus beter onthouden. Enkele tips over het gebruik van iconen in je presentatie en hoe je ze eenvoudig kunt maken.

Iconen gebruiken in je PowerPointpresentatie

Het gebruik van grafische iconen in een presentatie maken het geheel boeiend om naar te kijken. Ze zorgen ervoor dat de presentatie meer beeldend wordt en je verhaal dus beter wordt onthouden.

Enkele tips over het gebruik van iconen in je presentatie en hoe je ze eenvoudig kunt maken.

Duidelijkheid
Een icoon is een interpretatie van woorden en moet vooral duidelijk zijn. Gebruik een icoon op een slide steeds met een of meerdere woorden bij. De combinatie van beide maakt het geheel het duidelijkst.

Stijl van de iconen
De stijl van de iconen sluit uiteraard aan bij de huisstijl van je bedrijf of de algemene stijl van je presentatie. Zorg dat je doorheen de presentatie steeds dezelfde stijl blijft hanteren.

Geen dubbel gebruik
Om de duidelijkheid van een icoon te handhaven mag elk icoon in een presentatie maar één betekenis hebben. Zo kun je iconen op verschillende plaatsen in de presentatie gebruiken en wil het steeds hetzelfde zeggen.

Icoon als opsommingsteken
Een icoon kan heel leuk gebruikt worden als vervanging van de saaie verticaal uitgelijnde opsommingstekens. Door iconen met telkens een kernwoord bij horizontaal over de slide te positioneren, krijg je een visueel aantrekkelijke slide.

Wist je dat PowerPoint een eigen iconenbibliotheek heeft? 

Hoe origineler het icoon, hoe beter. Maar niet iedereen is een grafisch ontwerper. Daarom zit er in PowerPoint sinds enkele jaren een aardige bibliotheek met iconen. 

Hoe gebruik je deze?
  • In het tabblad 'Invoegen' zie je naast 'Vormen' ook 'Pictogrammen' staan. Wanneer je hierop klikt, open je de ingebouwde pictogrammen-bibiliotheek van PowerPoint. 
  • Zoek een icoon naar keuze uit de verschillende categorieën en klik rechts onderaan op 'invoegen'. Het gekozen icoon staat nu op je slide.
  • Je kan het icoon positioneren naar waar je maar wil.
  • Net als een ander kleurvlak kun je de kleur van het icoon wijzigen. Daarnaast kun je ook de randkleur apart bepalen en zelfs wat effecten (schaduw, weerspiegeling, gloed en 3D effecten) toevoegen. Overdrijf hier echter niet mee en zorg ervoor dat de iconen in de volledige presentatie er hetzelfde uitzien.
Succes!
Lieselot