We merken dat u een oude browser gebruikt

Gedateerde browsers kunnen veiligheidsrisico's inhouden voor uw computer. Om onze website op de beste manier te ervaren, gebruikt u beter één van onderstaande browsers.

  • by: Lieselot
  • January 12th, 2021
  • Category: Klantencase

Wanneer je reputatie ervan afhangt


Tonickx is een Kortrijks modebedrijf gespecialiseerd in damesmode. Ze produceren en ontwerpen private label collecties voor bekende modeketens. Klanten kiezen voor Tonickx omwille van hun korte termijn collecties. In zes weken tijd kan een collectie in de winkel liggen en zo kunnen retailers snel inspelen op de vraag van hun klanten.

Het is fantastisch wat jullie hebben gemaakt op korte tijd.
Eerste keer met jullie samengewerkt, niet de laatste keer!

                       Lode Van Laere - CEO van Tonickx

Tonickx is een Kortrijks modebedrijf gespecialiseerd in damesmode. Ze produceren en ontwerpen private label collecties voor bekende modeketens. 
Klanten kiezen voor Tonickx omwille van hun korte termijn collecties. In zes weken tijd kan een collectie in de winkel liggen en zo kunnen retailers snel inspelen op de vraag van hun klanten. 

Onlangs nam je deel aan de RetailDetail Days en getuigde je over het 'nieuwe normaal' in corona-tijden.
Waarom deed je beroep op Smartpresentations voor je presentatie?

Ik wist wat ik wilde vertellen, alles zat in mijn hoofd. De moeilijkheid was om dit visueel weer te geven in een presentatie. Het was ook een uitgelezen moment om te tonen wat Tonickx precies doet en dat wilde ik op een stijlvolle manier brengen. 

Vond je onze tussenkomst een meerwaarde voor jezelf en voor de presentatie? 
Waarin hebben we het verschil gemaakt? 

De presentatie heeft mij vertrouwen gegeven op het moment zelf. Je weet dat je presentatie goed is en dat geeft je rust. Als je bij een zelfgemaakte presentatie op een slide komt die niet helemaal uitstraalt wat je wil vertellen, ga je hier snel aan voorbij. Je praat te snel, je wordt zenuwachtig en uiteindelijk wordt je onzeker over je eigen verhaal. Daar had ik helemaal geen last van met jullie presentatie.  

Je weet ook dat je presentatie al veelzeggend is op zich. Er staan nochtans niet veel woorden op, ze is vooral heel beelden opgebouwd. Het is een hele goede leidraad gebleken om mijn verhaal te vertellen.

Online presenteren is het nieuwe normaal.
Maken jullie veel gebruik van presentaties of van PowerPoint bij Tonickx?

Onze nieuwe collecties kunnen niet meer voorgesteld worden in onze showroom door de gekende Covid-19 maatregelen. We moesten dus op zoek gaan naar een digitale manier om deze te presenteren. Momenteel nemen we foto's van de hele collectie en sturen deze in een PowerPoint door naar onze klanten. Geen ingenieus systeem, maar het leverde in de eerste week toch meteen 15 orders op. Een ander grote voordeel is dat er veel minder tijdsverlies gepaard gaat met het bekijken en kiezen van de nieuwe collectie. Alles gebeurt digitaal. 

Ook voor corona werkten we al heel veel digitaal, omdat we met productieteams werken in Roemenië en Tunesië. Om met hen te communiceren en feedback uit te wisselen is PowerPoint een handige tool. Je sharet een presentatie en elk team geeft zijn mening. 

De presentatie heeft mij vertrouwen gegeven toen ik presenteerde voor (virtueel) publiek.

Wat zou je andere bedrijven aanraden die willen samenwerken met Smartpresentations?

Er iets vroeger aan beginnen (lacht). Aan de andere kant is het fantastisch wat jullie gemaakt hebben in zo'n korte tijd. Op amper een paar dagen tijd hebben jullie de presentatie gemaakt die ik nodig had. Een van jullie sterktes is de storyline. Je hebt een half uur de tijd om te presenteren. Wat is de essentie om te vertellen en wat zijn de goede anekdotes errond? Wat gaat mensen interesseren en wat niet?
Na afloop heb ik veel positieve reacties gekregen van mensen die interesse hadden in Tonickx, dus de opzet is zeker al geslaagd. 

Als we vooruit kijken, zou je opnieuw beroep doen op Smartpresentations bij een volgende presentatie?

Zeker en vast.
Harald had ook een coaching gesprek aangeboden om met de presentatie zelf aan te slag te gaan. Hier had ik helaas geen tijd voor, maar wil ik in de toekomst wel nog eens gebruik van maken. De beste leerschool is je presentatie te geven voor iemand die je feedback kan geven. Ofwel je presentatie opnemen en jezelf achteraf bekritiseren. Je ziet jezelf heen en weer huppelen of veel te snel praten en beseft wat je beter niet of anders doet in het vervolg.