We merken dat u een oude browser gebruikt

Gedateerde browsers kunnen veiligheidsrisico's inhouden voor uw computer. Om onze website op de beste manier te ervaren, gebruikt u beter één van onderstaande browsers.

  • by: Harald
  • August 17th, 2020
  • Category: Online presenteren

Ben je klaar om online te presenteren?


Teams, Zoom, Skype, .. online vergaderen en presenteren is er gekomen omdat het moest maar zal blijven omdat we gezien hebben dat het ook best even efficiënt is. Maar als we vaker online presenteren dan moet ook alles daarop afgestemd zijn. Want online presenteren is toch wat anders dan wanneer we dat fysiek kunnen doen.

Ben je klaar om online te presenteren?

Teams, Zoom, Skype, ... online vergaderen en presenteren is er gekomen omdat het moest. Het zal echter blijven bestaan omdat we gezien hebben dat het ook efficiënt kan zijn. Iedereen heeft ook gezien dat het gebruik van een foute PowerPoint een erg negatieve impact heeft op de volledige presentatie en overdracht van informatie.

Als we vaker online presenteren, moet ook alles daarop afgestemd zijn. Online presenteren is toch heel anders dan wanneer we dat fysiek kunnen doen.

Het grootste verschil zit in jezelf als spreker. Waar je bij een fysieke meeting als spreker een grote impact hebt door je lichamelijke aanwezigheid, valt deze bij een online meeting voor een groot deel weg. Vanaf het moment dat je je PowerPoint deelt, neemt deze het volledige scherm in beslag. Jij als spreker staat in het beste geval nog in een klein venster onderaan het scherm. Ook andersom ben jij op dat zelfde moment het directe contact met je gesprekspartners kwijt. Je ziet plots hun gezichten niet meer goed en de non verbale reacties vallen voor een groot deel weg.

Een slechte PowerPoint is in een fysieke meeting nog te compenseren met geweldige presentatie skills. Maar als het scherm gevuld is met een slechte PowerPoint en jij staat in een klein venster onderaan het beeld, valt dat niet meer te compenseren. Een goed verhaal en een sterk ondersteunende PowerPoint is dus meer dan ooit een absolute must!Ook benieuwd hoe je je online presentatie kunt optimaliseren?

Als expert op gebied van PowerPoint design en presentatie advies bieden we je een gratis analyse aan van de middelen die je inzet voor een online presentatie. We kijken daarbij naar: inhoud, design, toepassing van PowerPoint en het gebruik van de online tools (Zoom, Teams, licht, geluid en beeld). Je krijgt een uitgebreid verslag met verbeterpunten en een aansluitende online opvolgingsmeeting.

Bezorg ons vandaag nog je presentatie. 

Beantwoord enkele vragen en stuur ons je presentatie.

We nemen direct contact met je op en we bezorgen je een analyse met aanbevelingen en tips. 

Alvast een eerste tip:

Omdat we meestal zitten achter onze computer, doen we onze online presentaties ook zittend op dezelfde manier. Zet je computer eens wat hoger en ga staan als je een online presentatie geeft. Je komt hierdoor vanzelf in je presentatiemodus en geeft veel meer een dynamische indruk.