We merken dat u een oude browser gebruikt

Gedateerde browsers kunnen veiligheidsrisico's inhouden voor uw computer. Om onze website op de beste manier te ervaren, gebruikt u beter één van onderstaande browsers.

  • by: Harald
  • April 24th, 2018
  • Category: Tip

PowerPointtip: bedien de presentatie op afstand


Bij het geven van een presentatie is het niet altijd mogelijk om te presenteren vanuit de plaats waar je computer staat. Dat kan vervelend zijn om dat je dan voor elke slidewissel naar je computer moet lopen en weer terug naar de ideale presentatie positie of je moet presenteren vanuit een plaats die niet ideaal is en waar niet iedereen je kan zien.

Bedien je presentatie met Office Remote

Bij het geven van een presentatie is het niet altijd mogelijk om te presenteren vanuit de plaats waar je computer staat. Dat kan vervelend zijn om dat je dan voor elke slidewissel naar je computer moet lopen en weer terug naar de ideale presentatie positie of je moet presenteren vanuit een plaats die niet ideaal is en waar niet iedereen je kan zien. Het aanschaffen van een 'presentatie klikker' is een oplossing maar ook Microsoft biedt nu een eenvoudige oplossing.

Met
Microsoft Office Remote kun je elke presentatie (en zelfs Word en Excel) bieden vanop afstand. Microsoft Office Remote installeer je eenvoudig op je computer en op je smartphone (voorlopig alleen voor Windows en Android). Aangezien het een onderdeel is van Office 365 hoef je er niets extra voor te betalen.

De app installeert zich als een add-on op PowerPoint en communiceert met je smartphone via Bluetooth.  Voor je met je presentatie begint schakel je de Remote via het extra tabblad in PowerPoint aan en maak je verbinding met je smartphone. Deze moeten bij een eerste verbinding even gekoppeld worden. Vervolgens kies je uit de lijst van office documenten de presentatie die je wenst te laten zien.

Met de remote op je smartphone heb je volgende functies:
  • Slide vooruit
  • Slide achteruit
  • Overzicht van je slides om een sprong in je presentatie te maken
Op het scherm van je smartphone zie je de huidige en de volgende slide wat enorm gemakkelijk is om je te helpen bij het geven van een vlotte presentatie. Met twee duidelijke pijlen kun je naar je volgende of vorige slide gaan. Door met je vinger over de slide te gaan ontstaat er een pointer waardoor je onderdelen op de slide kunt aanwijzen. Zelfs de notities worden weergeven op je smartphone. Als je dit beperkt tot enkele kernwoorden is dat een enorme hulp om een vlotte presentatie te geven.  

Een handig hulpmiddel om je presentatie te bedienen zonder dat je steeds naar de computer moet lopen en toch een ideale positie ten opzicht van je publiek kunt innemen.   

Verkooppresentatie - Bedrijfspresentatie - Keynote Presentatie - Evenementen