We merken dat u een oude browser gebruikt

Gedateerde browsers kunnen veiligheidsrisico's inhouden voor uw computer. Om onze website op de beste manier te ervaren, gebruikt u beter één van onderstaande browsers.

  • by: Harald
  • November 17th, 2021
  • Category: Tips

Origineel rekruteren op de schoolbanken


Door de krappe arbeidsmarkt trekken veel bedrijven naar de schoolbanken om kandidaat-werknemers over te halen om voor hen te komen werken. Drie aandachtspunten om van dit belangrijke moment een succes te maken:

Origineel rekruteren op de schoolbanken

Door de krappe arbeidsmarkt trekken veel bedrijven naar de schoolbanken om kandidaat-werknemers al heel vroeg te informeren en over te halen om voor hen te komen werken. Scholen spelen hier graag op in en organiseren middagen waar deze bedrijven zich kunnen voorstellen.

Drie aandachtspunten om van dit belangrijke moment een succes te maken:

1) Gebruik NIET de standaard bedrijfspresentatie

De standaard bedrijfspresentatie is een zakelijke voorstelling van het bedrijf dat interessant is voor klanten, leveranciers en andere stakeholders. Maar niet voor jongeren die in die wereld nog onbekend zijn.

2)  Stap in de leefwereld van jongeren en niet andersom

Spreek deze jonge onervaren doelgroep aan op wat zij belangrijk en boeiend vinden. Spreek hun taal en kijk wat voor hen interessant is.

3) Jongeren spreken met jongeren

Laat jonge medewerkers uit het bedrijf zelf getuigen waarom ze gekozen hebben voor jouw bedrijf. Jongeren spreken makkelijker met leeftijdsgenoten en zullen ook meer waarde aan hun mening hechten.

Maak van de voorstelling aan deze jonge doelgroep dus een echt contact moment. Zoek een originele invalshoek, spreek hen aan en doe dat vooral in hun taal.

"Hartelijk bedankt voor de mooie presentatie die je voor Flamée & Partners hebt gemaakt. Op de meet & greet sprongen we er echt uit tussen de grote concullega's. De invalshoek die je bedacht was er 'boenk' op."

Jakob Roos
Fiscaal Accountant Flamée & partners
Klik hier om de volledige case te bekijken.

 

Hulp nodig voor je volgende rekruteringspresentatie?

We helpen graag met het opmaken van de verhaallijn en zoeken een originele invalshoek. Op basis daarvan maken we een professionele PowerPoint presentatie.

Neem contact met ons op

Iedereen kan een PowerPoint maken maar als je reputatie op het spel staat, laat je dat best aan een expert over.