We merken dat u een oude browser gebruikt

Gedateerde browsers kunnen veiligheidsrisico's inhouden voor uw computer. Om onze website op de beste manier te ervaren, gebruikt u beter één van onderstaande browsers.

  • by: Harald
  • February 1st, 2017
  • Category: Tips

PowerPointtip: Gebruik de 'B' toets


Door de 'B' toets in te duwen, verschijnt er een zwart scherm. Door nogmaals op dezelfde toets te drukken, verschijnt de presentatie terug.

PowerPointtip: Gebruik de 'B' toets

Tijdens elke presentatie zijn er momenten waarop je je gemaakte PowerPoint presentatie niet echt nodig hebt. Je moet wat achtergrondinformatie vertellen of er wordt een vraag gesteld die afwijkt van je verhaal.

Als je de presentatie op het scherm laat staan, kan de focus op je toelichting verdwijnen. Wat je vertelt en wat je laat zien, hebben namelijk niets met elkaar te maken. Je publiek krijgt de keuze om de slide verder te bekijken of om naar je toelichting te luisteren.
 
PowerPoint heeft hier een mooie oplossing voor gevonden.
Door de 'B' toets (of in sommige versies ';' toets) in te duwen, verschijnt er een zwart scherm. Door nogmaals op dezelfde toets te drukken, verschijnt de presentatie terug. De 'W' toets (of in sommige versies ',' toets) is een variant en geeft een wit scherm. Het voordeel van een wit scherm is dat het licht geeft in de ruimte waar je presenteert.
 
Als specialist in PowerPoint design geven we je regelmatig handige tips om PowerPoint beter toe te passen en je presentaties beter te laten verlopen.
 
Harald Dumoulin
Storyteller SmartPresentations

Verkooppresentatie - Bedrijfspresentatie - Keynote Presentatie - Bedrijfspresentatie