We merken dat u een oude browser gebruikt

Gedateerde browsers kunnen veiligheidsrisico's inhouden voor uw computer. Om onze website op de beste manier te ervaren, gebruikt u beter één van onderstaande browsers.

  • by: Harald
  • December 15th, 2021
  • Category: Tips

Denk goed na over de presentatie voor een award jury


Als laureaat wordt je geacht om tijdens de jurering het bedrijf op een krachtig en overtuigend manier voor te stellen. Deze presentatie is van groot belang en moet een aanvulling zijn op wat de jury al gelezen heeft in het rapport.

Denk goed na over de presentatie voor een award jury

Proficiat, je bent genomineerd voor een award. Wat nu?
Genomineerd worden voor een award is een teken dat jouw bedrijf in het algemeen of op een specifiek domein uitblinkt. De nominatie, de deelname en hopelijk de winst zorgen daarbij voor extra visibiliteit en media aandacht.

Tijdens de jurering wordt er van je verwacht dat je jouw bedrijf op een krachtige en overtuigende manier voorstelt en je kandidatuur verdedigd. De voorstelling is van groot belang en moet een aanvulling zijn op het rapport dat de jury -als het goed is- gelezen heeft. Hou daarbij rekening met deze 5 tips:

1) Criteria en verwachtingen van de jury
De jury zal jouw dossier en presentatie beoordelen op basis van enkele criteria die vooraf gekend zijn. Hou daar rekening mee als je de presentatie opbouwt. Zo vergt een award voor een onderneming een andere benadering dan een award voor een ondernemer.

2) Award presentatie is geen corporate presentatie
Gebruik niet zomaar de standaard bedrijfspresentatie als je voor de jury verschijnt. Deze is te algemeen en mist raakpunten met de criteria van de award.

3) Bouw je verhaal goed op en hou rekening met timing
De timing van de presentatie is vooraf vastgelegd en moet strikt gerespecteerd worden. Hou daar in je opbouw dus rekening mee. Zet een reeks foto's van realisaties / referenties op het einde van je presentatie. Hier kun je eenvoudig doorheen gaan en je kunt stoppen wanneer dat nodig is.

4) Zorg voor een professionele presentatie
Je reputatie staat op het spel en dus moet je op je best voor de jury verschijnen. Een professionele organisatie is op alles voorbereid. Een goed verhaal, een sterk ondersteunende presentatie én professioneel gebracht. Laat zien dat het winnen van de award belangrijk voor je is en besteed aandacht aan elk detail.

5) Presenteer met passie
Je staat voor de jury als eigenaar, CEO of directeur van je bedrijf en vertegenwoordigt hiermee alle medewerkers. Wees trots op wat je dagelijks doet en wat jij en je bedrijf bereikt hebben. Presenteer authentiek en met passie. Passie, trots en gedrevenheid is altijd boeiend om naar te luisteren, is erg overtuigend en werkt aanstekelijk.

Ben je genomineerd voor een award en moet je voor een jury verschijnen?
Smartpresentations helpt je met het verhaal, de presentatie en het overtuigend brengen van deze presentatie.

Bedrijven die door Smartpresentations geholpen werden:

 

Hulp nodig voor je presentatie voor een award jury?

We helpen graag met het opmaken van de verhaallijn en zoeken een originele invalshoek. Op basis daarvan maken we een professionele PowerPoint presentatie.

Neem contact met ons op

Iedereen kan een PowerPoint maken maar als je reputatie op het spel staat, laat je dat best aan een expert over.