We merken dat u een oude browser gebruikt

Gedateerde browsers kunnen veiligheidsrisico's inhouden voor uw computer. Om onze website op de beste manier te ervaren, gebruikt u beter één van onderstaande browsers.

  • by: Harald
  • November 23rd, 2017
  • Category: Tips

Voor wie is deze slide bedoeld?


De grootste fout die gemaakt wordt als iemand een presentatie geeft, is PowerPoint direct opstarten om hieraan te beginnen. Op deze manier begin je aan een presentatie die voornamelijk een spiekbriefje voor jezelf is.

Voor wie is deze slide?

De grootste fout die gemaakt wordt als iemand een presentatie geeft, is PowerPoint direct opstarten om hieraan te beginnen. Op deze manier begin je aan een presentatie die voornamelijk een spiekbriefje voor jezelf is. Slides die vol staan met tekst en die er voornamelijk voor dienen de spreker te helpen om zijn verhaal te onthouden.Bijkomende problemen bij slides die vol tekst staan:
  • ze verleiden de spreker om letterlijk de tekst af te lezen
  • daardoor vermoeien ze het publiek
  • ze halen zo de aandacht weg van de spreker
  • ze zijn vooral saai en inspiratieloos
Geef het publiek de gelegenheid jouw verhaal beter te begrijpen
Het gebruik van slides bij het geven van een presentatie heeft als voornaamste doelstelling om het publiek de gelegenheid te geven jouw verhaal beter te begrijpen. De slides moeten ondersteunend zijn aan de boodschap die je vertelt. En dus moet je je bij elke slide afvragen: 'Helpt deze slide mijn publiek of helpt deze slide mij om het verhaal beter te onthouden?' In het laatste het geval kun je de slide er beter uitlaten.
'Helpt deze slide mijn publiek of help deze slide mij om het verhaal beter te onthouden?'
Wacht dus met Powerpoint te gebruiken als je een presentatie moet geven tot je je verhaal duidelijk heb opgeschreven. Gebruik daarvoor een blad papier om te tekenen en schrijven wat je wilt vertellen. Bekijk en herbekijk daarna de volgorde van de bladen. Pas als je een duidelijke verhaallijn hebt gemaakt, kun je beginnen met Powerpoint.

Download hier een voorbeeld of vraag een gratis storyboard notitieboekje aan.
Succes!