We merken dat u een oude browser gebruikt

Gedateerde browsers kunnen veiligheidsrisico's inhouden voor uw computer. Om onze website op de beste manier te ervaren, gebruikt u beter één van onderstaande browsers.

  • by: Lieselot
  • February 18th, 2021
  • Category: Klantencase

Salar is fan van Smartpresentations


Salar is een social secretariaat die zich differentieert in de markt door zijn expertise binnen handbereik.

Ik ben echt fan van jullie.
Zowel over het eindresultaat als de manier waarop.
Jullie leveren fantastisch werk!

                       Chris Verleye - Gedelegeerd bestuurder van Salar

Salar is een wettig erkend sociaal secretariaat die zich differentieert in de markt door zijn expertise binnen handbereik. Ze maken de vertaalslag van de wetgeving naar iets bruikbaar voor de klant. Ze leveren vooral de praktijk en de oplossing af en minder de theorie. Salar is vooral actief in de provincies Antwerpen en Limburg en werkt voor KMO’s tot 50 werknemers.

Wordt er bij Salar veel gepresenteerd? Waarvoor doen jullie beroep op Smartpresentations voor jullie presentaties?

Alles is begonnen rond het Spitsuur HR seminarie waar we expertise brengen naar de klant. Onze klanten krijgen graag de praktijk uitgelegd aan de hand van een opleiding. Er zijn anderzijds ook heel wat recurrente onderwerpen die door ons vele keren worden uitgelegd aan de klant. Dat is afgelijnde materie die niet zo vaak verandert. Deze willen we op een zeer professionele manier brengen aan onze klanten.

Hoe belangrijk zijn de presentaties die jullie geven? 

We brengen topexpertise, dus moet onze communicatie dat ook uitstralen. De beeldvorming maakt dat het hele plaatje klopt. Jullie baseline ‘Als je reputatie ervan afhangt’, is een schot in de roos, want dat is exact waarover het gaat.

Het is een gigantische comfortzone om geen stress te hoeven hebben om een presentatie te maken.

Waarin hebben wij het verschil gemaakt?

Als je voor je bedrijf een bepaald concept neerzet, moet je dit toepassen op je volledige onderneming. Dit kan gaan van je voordeur, gedrukte documenten tot uiteindelijk ook je presentaties. Deze mogen niet de avond voordien in elkaar gestoken worden, maar moeten heel verzorgd en professioneel gebracht worden, in lijn met je concept. De beleving rond een presentatie die volledig in orde is en er goed uitziet, maakt ook dat ze veel beter onthouden wordt.

Jullie vormgeving in onze presentaties is altijd heel consistent en professioneel. Het zijn vaak geen evidente onderwerpen, maar jullie slagen er in om telkens beelden toe te voegen die onmiddellijk thematisch of qua sfeer in orde zijn. Dit maakt dat de presentatie een stuk vlotter en aangenamer presenteert.

Wat zou je andere bedrijven aanraden die willen samenwerken met Smartpresentations?

Andere bedrijven hebben vaak het argument dat presentaties moeten kunnen meegegeven worden met de klant en informatief genoeg moeten zijn. Ik heb die ambitie niet. We zijn experten in de materie, maar soms is het genoeg om enkel maar de gevoelige snaar te raken. Zo tonen we dat wij de kennis in huis hebben. "Het is meestal wat complexer dan het eruitziet, dus kom gerust bij ons te rade op het moment dat je het echt nodig hebt." Het zorgt ervoor dat de presentatie veel luchtiger kan worden voorgesteld en dat ze aannemelijker is voor de tegenpartij. Teveel tekst en materie lijkt nogal schools en dat is niet de bedoeling.

Presentaties uitgeven aan een extern bureau biedt ook een groot voordeel. Voor ons is de theorie vanzelfsprekend. Voor onze klanten meestal niet en jullie denkwijze evenaart daarin die van onze klanten. Wat maakt dat de presentaties op het perfecte niveau worden gemaakt.

We hoeven ons niet druk te maken over een volgende presentatie, want we weten dat het altijd in orde komt.

Als we vooruit kijken, zou je opnieuw beroep doen op Smartpresentations bij een volgende presentatie?

We werken al een tijdje samen, waardoor we elkaar intussen al goed verstaan. Briefings verlopen snel en er zijn geen talloze correctierondes nodig om tot een eindresultaat te komen. Alle communicatie rond de presentatie verloopt ook altijd heel stipt en correct. Dat maakt het aangenaam om samen te werken, dus gaan we dat in de toekomst zeker blijven doen.
Ik lever een Word document aan en enkele dagen later krijg ik een volledige presentatie terug die er 'boenk' op zit. Dat is gewoon fantastisch.