We merken dat u een oude browser gebruikt

Gedateerde browsers kunnen veiligheidsrisico's inhouden voor uw computer. Om onze website op de beste manier te ervaren, gebruikt u beter één van onderstaande browsers.

  • by: Harald
  • June 11th, 2018
  • Category: Tips

Storyboard voor presentatie in een Mindmap


Het maken van een overtuigende PowerPoint presentatie begint bij een overtuigend verhaal. Denk voordat je met je volgende presentatie aan de slag gaat eerst eens goed na over wat je precies wilt vertellen. Het maken van zo'n verhaallijn doe je heel gemakkelijk in de vorm van een mindmap.

Storyboard voor presentatie in een Mindmap

Het maken van een overtuigende PowerPoint presentatie begint bij een overtuigend verhaal.

Denk voordat je met je volgende presentatie aan de slag gaat eerst eens goed na over wat je precies wilt vertellen. Het maken van zo'n verhaallijn doe je heel gemakkelijk in de vorm van een mindmap. Een mindmap is een spinnenweb van woorden die aan elkaar verbonden zijn omdat ze een bepaalde relatie met elkaar hebben. 

Door kernwoorden van je betoog met elkaar te verbinden in plaats van volzinnen te maken, krijgt je presentatie een overzichtelijke structuur. Nadat je de belangrijkste onderdelen van de presentatie hebt genoteerd, kun je per onderdeel woorden verder gaan toevoegen. Dat is dan de concrete invulling van je verhaal en je presentatie. Het is heel erg visueel en zeer overzichtelijk.  

En omdat  je aan deze structuur enkel woorden koppelt, kun je bij de uiteindelijke PowerPoint presentatie niet de fout maken om volledige zinnen op je slides te zetten. Je bouwt zo je verhaal op basis van een aaneenschakeling van woorden in plaats van het opschrijven van volledige zinnen.
 

De meest eenvoudige manier om een mindmap te maken is met behulp van een blad papier en een potlood. Je schrijft de woorden en tekent de verbindingslijnen. Maar wil je je verhaallijn delen dan is een digitale oplossing een stuk handiger: Mindomo, Mindmeister, Mindmanageren freemindzijn hier enkele voorbeelden van. Bij SmartPresentations worden de meeste storyboards in Mindomogemaakt. Het werkt zeer intuïtief en de mindmaps zijn online te delen voor verdere aanvulling.

Verkooppresentatie - Bedrijfspresentatie - Keynote Presentatie - Evenementen